Rits de tijm- en rozemarijnnaaldjes uit de kruidenmix boven
het kopje van de takjes en knip de rest van de kruiden in een
kopje fijn.
Pel en snipper de uien.
Snijd de kabeljauw in 12 stukken en bestrooi ze met zout en
peper.
Strooi op een plat bord bloem en wentel de kabeljauwstukken
erdoor, zodat alle kanten met bloem zijn bedekt.
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie.
Bak 6 kabeljauwstukken in 2-3 minuten bruin, schep ze met een
schuimspaan op een bord en houd ze onder aluminiumfolie
warm.
Herhaal dit nog eenmaal.
Fruit in het bakvet de ui in ca 2 minuten glazig.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Verkruimel het bouillontablet erboven.
Roer er de chilipoeder, kruiden, tomaatblokjes met vocht, wijn
en 1 dl water door, laat dit op matig vuur onafgedekt in ca 7
minuten inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en
peper.
Leg de kabeljauw in de saus (niet roeren).
Breng alles aan de kook en stoof de vis onafgedekt in nog ca 5
minuten zachtjes gaar.
Serveer met rijst en komkommersla.
paul (16-01-2025 15:55):
Een heerlijk recept makkelijk te maken en zo heerlijk. ik heb alleen dee kruiden vervangen door de Provençaalse kruiden. Dit is ook heerlijk
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |